Indroid

Online en offline vormgeving, huisstijl, drukwerk & website

Indroid maakt software robots, een soort van “onderhandelings-software” die met andere software “praat” en externe software en software processen (zoals bedrijfsapplicaties en apps) aanstuurt. Het probleem was dat dit concept moeilijk uit te leggen was aan klanten, door de hoge mate van abstractie. De vormgeving van huisstijl, drukwerk en website moest hier verandering in brengen. Voor Indroid ontwierp ik zowel de huisstijl als de website. Ik deed ook de drukwerkbegeleiding en het coderen en technisch bouwen van de website.

Responsive en verschaalbare infographic websites

Voor de website koos ik voor infographics maken om het concept en de dienstverlening uit te beelden. Eerst laat je zien wat het probleem is waar bedrijven mee zitten, en daarna illustreer je hoe de dienstverlening van Indroid hier een oplossing voor bied. De infographics heb ik gemaakt in Illustrator, en vervolgens als SVG’s geëxporteerd en met CSS animaties in een responsive website verwerkt.
www.indroid.nl

Orde brengen in chaos

Bij hun dienstverlening gaat het om het in banen leiden van processen. Dit concept heb ik verwerkt in het ontwerp van de huisstijl.

Alhoewel het lijkt alsof ik de beeldtaal in de huisstijl abstract is, is het verre van dat. Het is vrij figuratief, omdat ik onderhuids verwijs naar beelden die mensen kunnen “plaatsen” en herkennen in hun onderbewustzijn: het “in banen leiden van software processen”. de paarse “circuit boom” roept ook associaties op met printborden, of kaarten in de metro (allemaal associaties met het “sturen” van processen)